Cărți electronice vs Cărți tipărite?

Oamenii sunt împărțiți în două tabere. Cărți electronice vs Cărți tipărite. Tu în care tabără te încadrezi? Pe care dintre cele două formate le preferi mai mult?

Dacă este vorba despre cărți, iată că am ajuns și în secolul în care putem citi pe un ecran de televizor, calculator sau telefon. Cititorii, majoritatea dintre ei, preferă să simtă cartea în mână, să o țină strâns la piept, să o vadă în format fizic, astfel creierul percepe că e vorba despre un produs, o carte. Ce satisfacție ai când pornești calculatorul sau telefonul și cu un simplu click te pui să citești?

Mulți consideră că acest lucru le afectează vederea. Plus că este vorba și de acea stare de a răsfoi o carte, de a o pipăi și a simți că este reală.

Oamenilor le place să citească. Acesta este adevărul. Chiar dacă peste tot se menționează că oamenii nu citesc, și suntem printre codașii lumii la citit, o mulțime de oameni (sute de mii și poate și mai mulți) citesc. Iar dacă nu o fac încă, la un moment dat, vor citi. Pentru că se creează un trend, o modă, și majoritatea preferă să facă ce fac cei mai mulți.

Dacă într-un grup de cinci prieteni, trei citesc și încep să le spună și celorlalți ce frumos e să citești, ce interesant, dar mai ales dacă povestesc între ei ce anume au citit, vor stârni curiozitatea celorlalți doi.  

La început cei care nu obișnuiesc să citească o pot face simplu prin cărțile electronice. Măcar să vadă dacă le stârnește interesul. Dacă ai vreun prieten sau prietenă care nu obișnuiește să citească încearcă să-i povestești ultima carte citită, cu un entuziasm debordant, zâmbind și spune-i: dacă vrei îți pot împrumuta cartea, sau o poți citi în format electronic, direct de pe telefon!

Există posibilitatea ca persoana să fie interesată.

Ca să răspundem la întrebarea din articol, noi preferăm ambele variante. Fiind oameni preocupați de literatură, spiritualitate, dezvoltare personală, avem cărți atât tipărite, cât și în format electronic.

Pot să spun sincer că nu am observat o diferență prea mare. Atât că eu sunt de modă veche și prefer cartea tipărită. Îmi dă o satisfacție aparte! Nu pot să înțeleg de ce. Probabil obișnuința. Sau poate faptul că este acolo, fizică, vie, în mâna mea.

Tu ce părere ai? Ce preferi dintre cărți electronice vs cărți tipărite?

cărți electronice vs cărți tipărite

6 thoughts on “Cărți electronice vs Cărți tipărite?

 1. 💖Naty Budu-Grati💖 says:

  Imi place mult să citesc opere bune si frumoase despre dragoste, cultura, poezii, ficțiune și non-fictiune, detective, … Imi place cand opera este buna!
  O pot citi cu drag si tipărită si in format electronic, dar, mai mult imi place să simt filele subtiri cu degetelele mele fine 🥰

  • Paveliuc Petronrla says:

   Si eu prefer tot cartea tipărită. Astazi poti gasi orice cu ajutorul internetului, dar lucrul care mi se pare ca are un farmec aparte este atunci cand avem posibilitate sa putem citi o carte, sa dam paginile cu nerabdare . Si pacat ca nici macar adolescentii nu au acest microb in sange!

 2. Lucretia says:

  Adevarul este ca citesc si ebook si carte. Fac naveta zillnic, 200 km si pe vremea aceasta, cand este intuneric in masina, prefer ebook pe tableta sau telefon. Dar placerea adevarata este cand tin o carte in mana, de aceea am mereu cel putin 1 carte cu mine. Deci.. Si si.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *