EBOOK SAU CARTE TIPĂRITĂ?

Oamenii sunt împărțiți în două tabere. Cei care citesc în format electronic (și mai ales, gratuit!) și cei care preferă cartea tipărită. Tu în care tabără te încadrezi?

Dacă este vorba despre cărți, iată că am ajuns și în secolul în care putem citi pe un ecran de televizor, calculator sau telefon. Cititorii, majoritatea dintre ei, preferă să simtă cartea în mână, să o țină strâns la piept, să o vadă în format fizic, astfel creierul percepe că e vorba despre un produs, o carte. Ce satisfacție ai când pornești calculatorul sau telefonul și cu un simplu click te pui să citești?

Mulți consideră că acest lucru le afectează vederea. Plus că este vorba și de acea stare de a răsfoi o carte, de a o pipăi și a simți că este reală.

Oamenilor le place să citească. Acesta este adevărul. Chiar dacă peste tot se menționează că oamenii nu citesc, și suntem printre codașii lumii la citit, o mulțime de oameni (sute de mii și poate și mai mulți) citesc. Iar dacă nu o fac, la un moment dat, vor citi. Pentru că se creează un trend, o modă, și majoritatea preferă să facă ce fac cei mai mulți.

Dacă într-un grup de cinci prieteni, trei citesc și încep să le spună și celorlalți ce frumos e să citești, ce interesant, dar mai ales dacă povestesc între ei ce anume au citit, vor stârni curiozitatea celorlalți doi.  

La început cei care nu obișnuiesc să citească o pot face simplu prin cărțile electronice. Măcar să vadă dacă le stârnește interesul. Dacă ai vreun prieten sau prietenă care nu obișnuiește să citească încearcă să-i povestești ultima carte citită, cu un entuziasm debordant, zâmbind și spune-i: dacă vrei îți pot împrumuta cartea, sau o poți citi în format electronic, direct de pe telefon!

Există posibilitatea ca persoana să fie interesată.

Ca să răspundem la întrebarea din articol, noi preferăm ambele variante. Fiind oameni preocupați de literatură, spiritualitate, dezvoltare personală, avem cărți atât tipărite, cât și în format electronic.

Pot să spun sincer că nu am observat o diferență prea mare. Atât că eu sunt de modă veche și prefer cartea tipărită. Îmi dă o satisfacție aparte! Nu pot să înțeleg de ce. Probabil obișnuința. Sau poate faptul că este acolo, fizică, vie, în mâna mea.

Tu ce părere ai? Ce alegi? Cartea electronică (ebook)? Sau cea tipărită?

One thought on “EBOOK SAU CARTE TIPĂRITĂ?

Lasă un răspuns